въздух в класната стая

130 сензори са монтирани преди старта на кампанията „Знаеш ли какво дишаш?“

В началото на 2023г. стартира националната информационна кампания за качеството на въздуха в училищните стаи. През последните месеци на 2022г. компанията qnectd инсталира безплатно 130 сензори в три русенски училища и една детска градина.


Базово измерване на качеството на въздуха в затворени помещения ще се извършва в Математическа Гимназия „Баба Тонка“ гр. Русе, ОУ „Любен Каравелов“ гр. Русе, ОУ „Отец Паисий“ гр. Русе и Детска градина „Дъга“. Това са и първите образователни институции, които се включиха в социалната инициатива и застават зад идеята да бъде намерено решение за подобряване качеството на въздуха в училищата.


qnectd е IoT компания, която осигурява безжична свързаност, софтуер и поддръжка за умни устройства за учебни заведения, домашна и офис или индустриална употреба.


Сензорите Merrylot позволяват да се следи нивото на въглероден диоксид, температурата, както и влажността 24/7 в реално време. LED екрани показват качеството на въздуха в реално време. Специалното приложение и монитор за CO2 позволяват лесно определяне на комфортната среда. Сензорите работят с интегрирано приложение за iOS and Android.