Как да подобрим производителността на работното място

Как да подобрим производителността на работното място

Следенето на качеството на въздуха в офиса носи предимства за бизнеса и благосъстоянието на служителите

Подобряването на качеството на вътрешния въздух в офисната среда може да има големи ползи за вашия бизнес, служителите ви и посетителите. Знаете ли, че повечето хора прекарват до 90% от времето си в затворени помещения? Това е важна статистика, която показва колко е важна здравословната работна среда.

Лошото качество на въздуха в затворени помещения може да представлява риск за здравето на служителите и да доведе до сериозни последици за бизнеса. Замърсителите като бактерии, вируси, плесени и алергени могат да се натрупат във въздуха на офисните сгради и да предизвикат алергични реакции и здравословни проблеми. Изследвания показват, че лошото качество на въздуха може да намали продуктивността на служителите и да доведе до увеличен брой отсъствия от работа.

Повишаване на удовлетворението и продуктивността на служителите чрез подобрено качество на въздуха

Инвестирането в подобряване на качеството на въздуха в офисните помещения води до повишаване на удовлетворението на служителите. Това не само ги прави по-щастливи, но също така подобрява и тяхната продуктивност. Щастливият служител е по-ефективен. Когато качеството на въздуха в офиса ви е добро, служителите се чувстват комфортно и могат да се съсредоточат по-добре върху работата си.

Подобряването на качеството на въздуха може да донесе значителни икономически ползи. Изследванията показват, че здравословната и комфортна работна среда може да намали разходите за електрическа енергия с до 79%. Това означава, че ще имате по-ниски сметки за ток и ще спестите пари. В същото време, подобряването на качеството на въздуха ще намали отсъствията на служителите, което е от съществено значение за продуктивността и резултатите на бизнеса ви.

Защо трябва да инсталираме сензори?

Постоянно следене и подобряване на качество на въздуха в офиса е от съществено значение. Един от начините да постигнете това е чрез инсталиране на сензори. Тези устройства предоставят в реално време информация за нивата на влажност, температура и въглероден диoксид (CO2).

Инвестирането в сензори за качеството на въздуха в офиса е основа за създаване на здравословна и комфортна работна среда. Служителите ще се чувстват по-удобно и ще бъдат по-продуктивни. Изследвания показват, че добро качество на въздуха може да доведе до увеличение с до 10% в производителността.

Като постигнете оптимално качество на въздуха в офиса си, ще намалите отсъствията от работа, ще подобрите удовлетвореността и ефективността на служителите и ще съкратите разходите за медицински грижи. Не забравяйте, че инвестицията в качеството на въздуха е и инвестиция във вашите служители и бъдещето на вашата организация.

Свържете се с нас, за да направим консултация на вашия офис и да препоръчаме най-подходящите устройства. Разберете как да се включите в социалната кампания „Знаеш ли какво дишаш?“ като съдействате за инсталирането на сензори в класните стаи – работното място на учителите на нашите деца.