Какво е влиянието нa енергийната ефективност върху качеството на въздуха, който дишаме в затворени помещения?

Когато говорим за качествата на въздуха сме свикнали да конкретизираме тези на въздуха навън, в околната среда. Но темата за качеството на въздуха в затворените помещения е не по-малко важна. Защото там, освен влиянието на всички фактори на околната среда, своят отпечатък оставяме и ние – хората. 

Това е причината Христо Атанасов, управител на фирмата qnectd, да стане един от основните инициатори на кампанията “Знаеш ли какво дишаш?”.

В интервю за Радио Благоевград той сподели: „Нашето наблюдение е, че с всичките мерки за енергийна ефективност сме започнали да живеем в една много задушна среда, без пресен въздух, буквално без кислород и високи нива на въглероден диоксид, което води до много негативни последствия“

Кампанията “Знаеш ли какво дишаш?” предвижда повече разяснения и информиране по темата, както и монтиране на датчици на много повече места. Такива вече са поставени в няколко училища и една детска градина в град Русе, както и в едно училище в София. Предстои  по-широка информационна кампания и публични дискусии  в осем града на страната.

Чуйте цялото интервю тук .