Нашите партньори – Сороптимист Съюз България

Международната женска организация Сороптимист Интернешънйл вече 100г. работи активно за подобряване живота на жените и момичетата в повече от 40 държави. В България Soroptimist функционира повече от 20 г. и има клубове в София, Русе, Пловдив, Варна и Бургас.

Сороптимист Съюз България е една от първите организации, които застанаха зад каузата на кампанията „Знаеш ли какво дишаш?“. Представители на клубовете в цялата страна ще се включат в дискусиите и ще подкрепят инициативата за повече информираност за качеството на въздуха в училищата.

Вече повече от 100г. сороптимистите по целия свят работят за каузи свързани с овластяването на жените в различните общности. Те инициират кампании за взаимопомощ и подпомагат инициативи срещу насилието над жени. Организацията има разработени менторски и стипендиантски програми, с които насърчават активно жени и момичета за достъп до образование на в различни сфери. Името на организацията идва от латинските думи SOROR – сестра и OPTIMA – най-добрата. Постигането на здравословна среда на живот е една от основните фокус теми на организацията.

Защо Сороптимист Съюз България застана зад кампанията „Знаеш ли защо дишаш?“ – чуйте президента на Сороптимист Съюз България 2023 – 2025 Милена Попова.