Три пъти над приетите норми за съдържанието на въглероден диоксид в класна стая още по време на втория час – репортаж на “Здравей България”

130 датчици за замерване на качествата на въздуха са позиционирани в три училища и една детска градина в град Русе по инициатива на кампанията “Знаеш ли какво дишаш?”.

В сутрешния блок на Нова телевизия гостува Христо Атанасов – управител на компанията, стояща зад реализирането на проекта.

“Датчика замерва основните показатели на микроклимата в класната стая – топлина, влажност и съдържание на въглероден диоксид. Ако нивото на въглероден диоксид е много над приетите норми това показва, че нивата на кислорода са занижени, въздуха в стаята е застоял и това е предпоставка за бързото разпространение на вируси сред децата.” – сподели той.

Кампанията “Знаеш ли какво дишаш?” предвижда организиране на информационни срещи в цялата страна като градовете, които са предвидени за момента са София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Велико Търново и Видин. 

Организаторите са отворени и към покани за дискусии по темата – можете да се свържете с тях чрез формата за контакт на сайта на кампанията – https://kakvodishash.org/ 

Вижте целия репортаж по темата във видеото.