Детска градина „Дъга“

Частна детска градина „Дъга“ част от групата Лечебни заведения „Медика”. Екипът на детската градина е на мнение, че заобикалящата среда е особено важна в първите години на детето. Тя е един от най-силно въздействащите фактори формирането на възприятията при децата.

Градината разполага със собствена сграда на два етажа, в която всички помещения са просторни, светли, а обзавеждането е модерно и функционално. Оборудването в детското заведние спомага за развитието на фантазия и любопитство на малчуганите.

Не на последно място са и иновативни методи на преподаване. Обръща се особено голямо внимание на стимулирането и развиването на творчество и въображение у децата.

Детска градина „Дъга“ е едно от четирите учебни заведения в Русе, които се включиха в кампанията „Знаеш ли какво дишаш?“.

Детската градина е мястото, където нашите деца от най-ранна възраст прекарват по-голямата част от деня си. Затова е изключително важно условията в помещенията да са винаги в нормите и да не се отпускат отклонения за каквито и да е параметри. Това е от особена важност за най-малките. Именно за това фирмата инициатор на кампанията qnectd дарява част от сензорите именно на детска градина.

Качеството на въздуха се отчита в шест помещения, където прекарват деня си малките възпитаници на детската градина. Там текущо се отчитат базовите параметри за качество на въздуха в затворени помещения, а именно въглероден диоксид (CO2), температура и влажност.

За следенето на показателите са създадени табла, които показват както промените в нивата на всички сензори, така и исторически данни за всяко помещение от момента на поставянето на устройствата. Параметрите могат да се наблюдават дистанционно от всяко мобилно устройство или компютър от възпитателите и директора на детската градина.

Според Алис Муртезова, административен директор на Лечебни заведения „Медика“, част от които е и Детска градина „Дъга“, наличието на сензори за качество на въздуха е повлияло върху самоконтрола на служителите в детската градина и те съзнателно още по-често проветряват помещенията, за да осигурят максимално добри условия за децата.

Ако и вие желаете да се включите в кампанията, свържете се с нас.